Francouzský medový chléb
135 min.
Ingredience
- 1lžičkaOlej olivový
- 350mililitrůMed včelí
- 40gramůCukr krupice
- 125gramůMouka polohrubá
- 125gramůMouka žitná
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 2kusyVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
1 g
Cukr
65 g
Postup přípravy
- 1Velmi zlehka ohřejeme na pánvi med a cukr, dokud se nám vzájemně nepropojí a směs se nepotáhne. Poté med dáme do mísy, přidáme mouku, prášek do pečiva, pomerančovou kůru, vejce a mléko.
- 2Těsto nyní pořádně promícháme a nalijeme do olejem vymazané formy na chléb. Z vrchu zakryjeme potravinářským papírem, aby se chleba nepřipékal. Pak už jen dáme do trouby a pečeme na 200 stupňů Celsia cca hodinu a 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.