Frangipane
40 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 250gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCukr moučkový
- 25gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 60mililitrůRum
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMouka mandlová
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1000mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1457 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
83 g
Sacharidy
145 g
Vláknina
984 mg
Cukr
99 g
Postup přípravy
- 1Mléko ohřejeme. Smícháme žloutky, cukr a 2 vejce. Přisypeme mouku a přilijeme vroucí mléko. Nalijeme do hrnce a necháme 20 minut vařit.
- 2350 g směsi smícháme s 250 g másla, mandlovým práškem, moučkovým cukrem, maizenou a rumem.
- 3Dobře promícháme a přidáme 3 vejce.
- 4Do hotového krému vsypeme nasekané mandle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.