Frgál s makovou náplní

55 min.

Ingredience

      • 100gramůMouka polohrubá
      • 70mililitrůVoda pitná
      • 40gramůCukr krupice
      • 10gramůDroždí
      • 50gramůMáslo
      • 1kusVaječný žloutek slepičí
      • 1špetkaSůl
      • 250gramůNáplň maková
      • 4lžícedrobenka
      • 1lžíceOlej rostlinný
      • 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
    Počet porcí:
    6

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    168 kcal
    Bílkoviny
    5 g
    Tuky
    3 g
    Sacharidy
    31 g
    Vláknina
    1 g
    Cukr
    7 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, cukr a 1 lžíci hladké mouky. Necháme asi 20 minut kynout kvásek.
    • 2
      Potom přidáme změklé máslo, zbylou mouku, špetku soli a žloutek. Vypracujeme těsto, které necháme kynout 30 minut na teplém místě.
    • 3
      Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na velikost dna remosky.
    • 4
      Remosku vymažeme olejem a vyložíme připraveným těstem. Těsto potřeme náplní a posypeme drobenkou. Necháme chvíli kynout a potom upečeme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
    Anonymní uživatel
    po 29. 2. 2016
    Frgál s makovou náplní
    Skvělí recept na pečení v Remosce. Velký koláč jde špatně, bez potrhání, vyklopit. Proto raději volím malé koláčky, které dávám na dno remosky dostatečně daleko od sebe.