Frgál s makovou náplní
55 min.
Ingredience
- 100gramůMouka polohrubá
- 70mililitrůVoda pitná
- 40gramůCukr krupice
- 10gramůDroždí
- 50gramůMáslo
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 250gramůNáplň maková
- 4lžícedrobenka
- 1lžíceOlej rostlinný
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, cukr a 1 lžíci hladké mouky. Necháme asi 20 minut kynout kvásek.
- 2Potom přidáme změklé máslo, zbylou mouku, špetku soli a žloutek. Vypracujeme těsto, které necháme kynout 30 minut na teplém místě.
- 3Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na velikost dna remosky.
- 4Remosku vymažeme olejem a vyložíme připraveným těstem. Těsto potřeme náplní a posypeme drobenkou. Necháme chvíli kynout a potom upečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 29. 2. 2016
Frgál s makovou náplní
Skvělí recept na pečení v Remosce. Velký koláč jde špatně, bez potrhání, vyklopit. Proto raději volím malé koláčky, které dávám na dno remosky dostatečně daleko od sebe.