Galaktoboureko

45 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
18

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
402 mg
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme mléko s cukrem. Jakmile se začne vařit, pomalu a za stálého míchání vsypeme krupici a krátce povaříme. Odstavíme hrnec z plotny a vmícháme do něj vejce. Na vymazaný plech máslem dáme silnější plát listového těsta, na něj vlijeme krupicovou směs a přikryjeme druhým plátem těsta. Jeho povrch ostrým nožem nařízneme do čtverců. Pečeme asi 30 minut při 180 stupních Celsia, až povrch zrůžoví. Ještě horké polijeme sirupem uvařeným z vody, cukru a citronové šťávy. Necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.