Galaktoboureko
45 min.
Ingredience
- 1,5litryMléko polotučné
- 1decilitrCitronová šťáva
- 1decilitrVoda pitná
- 300gramůCukr třtinový
- 4kusyVejce slepičí
- 300gramůListové těsto
- 100gramůPšeničná krupice
Počet porcí:
18Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
402 mg
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme mléko s cukrem. Jakmile se začne vařit, pomalu a za stálého míchání vsypeme krupici a krátce povaříme. Odstavíme hrnec z plotny a vmícháme do něj vejce. Na vymazaný plech máslem dáme silnější plát listového těsta, na něj vlijeme krupicovou směs a přikryjeme druhým plátem těsta. Jeho povrch ostrým nožem nařízneme do čtverců. Pečeme asi 30 minut při 180 stupních Celsia, až povrch zrůžoví. Ještě horké polijeme sirupem uvařeným z vody, cukru a citronové šťávy. Necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.