Garnáti s medem a chilli
20 min.
Ingredience
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1lžičkaHořčice v prášku
- 455gramůGarnát obecný
- 1hrstBambusové výhonky
- 3lžíceVíno červené
- 0,5hrnekMed včelí
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
4 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
653 mg
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Marinádu smícháme z vína, medu, chilli a hořčičného prášku.
- 2Garnáty očistíme, vyloupeme, ocasy ponecháme. Vložíme do hluboké mísy, zalijeme marinádou a necháme cca 1hodinu odležet v lednici. Poté je rozložíme na plátky bambusu.
- 3Rozpálíme gril na střední teplotu. Grilovací plochu vyložíme pečicím papírem a poklademe na něj garnáty. Grilujeme po obou stranách 4-5min a mezitím potíráme zbylou marinádou. Hotové garnáty přemístíme na talíř, odstraníme bambus a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.