Garnáty s lístky thajské "anýzové" bazalky

30 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
18 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
70 mg
Cukr
193 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a očištěné garnáty vyloupeme - a po jednom je nařízneme na hřbetu, aby se rozevřely jako motýli. Na obou koncích je necháme spojené.
  • 2
    Na středně silném ohni rozpálíme olej v pánvi wok a asi 3 minuty na něm pražíme suchou kari pastu. Kari pastu zalijeme kokosovým mlékem, rybí omáčkou, přisypeme palmový cukr a ještě chvíli dusíme. K tomu přidáme garnáty - a dusíme je, dokud se neuvaří.
  • 3
    Podle potřeby dochutíme. Nachystáme porce do misek - a nakonec ozdobíme bazalkovými lístky a kolečky červené chilli papričky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.