Garnáty s lístky thajské "anýzové" bazalky
30 min.
Ingredience
- 600gramůGarnát obecný
- 2lžičkyOmáčka rybí
- 200mililitrůMléko kokosové
- 2lžičkyCukr palmový
- 1kusChilli paprička
- 1hrstBazalka
- 3lžičkyKari pasta
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
18 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
70 mg
Cukr
193 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné garnáty vyloupeme - a po jednom je nařízneme na hřbetu, aby se rozevřely jako motýli. Na obou koncích je necháme spojené.
- 2Na středně silném ohni rozpálíme olej v pánvi wok a asi 3 minuty na něm pražíme suchou kari pastu. Kari pastu zalijeme kokosovým mlékem, rybí omáčkou, přisypeme palmový cukr a ještě chvíli dusíme. K tomu přidáme garnáty - a dusíme je, dokud se neuvaří.
- 3Podle potřeby dochutíme. Nachystáme porce do misek - a nakonec ozdobíme bazalkovými lístky a kolečky červené chilli papričky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.