Gogoše, moldavské sušenky se zavařeninou
50 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 240gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůOřechy vlašské
- 150gramůMarmeláda višňová
- 100gramůCukr moučkový
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
38 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Žloutky utřeme s cukrem a změklým máslem, přidáme hladkou mouku a důkladně vymícháme těsto, které necháme v chladnu asi 30 minut odpočinout.
- 2Z těsta potom uválíme placku silnou 1 cm, ze které tvořítkem vykrájíme kolečka o průměru 3 cm a prstem uprostřed každého z nich uděláme důlek. Cukroví potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými jádry vlašských ořechů a rozložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě na středním ohni dorůžova.
- 3Když jsou gogoše pečené, vložíme do důlků trochu višňové zavařeniny a podáváme je k čaji a kávě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 5. 4. 2016
Gogoše, moldavské sušenky se zavařeninou
😠😠😠😠😠😠😉😉😉😉😉😉😉😁😁😁😁😁😁