Gougeres
80 min.
Ingredience
- 60gramůSýr Gruyére
- 240mililitrůMléko plnotučné
- 125gramůMáslo čerstvé
- 170gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůSůl
- 5gramůCukr krupice
- 5kusůVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
13 g
Cukr
734 mg
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce ohřejeme na pokojovou teplotu.
- 2Máslo a mléko dáme do rendlíku a necháme rozpustit.
- 3Do horkého mléka přidáme mouku, sůl a cukr a stále vaříme. Vařečkou odpalujeme těsto ode dna. Až se těsto přestane lepit, odstavíme ho z plotny.
- 4Necháme trochu zchládnout a poté postupně – jedno po druhém zapracujeme vejce.
- 5Vmícháme nastrouhaný sýr Gruyére.
- 6Těsto dáme do cukrářského sáčku. Na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme bochánky. Ty můžeme ještě nahoře posypat sýrem.
- 77 minut pečeme na 220 °C (těsto by se mělo krásně nafouknout – teď nesmíme otvírat troubu). Poté pečeme dozlatova na teplotu 180 °C. Necháme vychládnout v pootevřené troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.