Gozinaki, gruzínský ořechový medový dezert
75 min.
Ingredience
- 500gramůOřechy vlašské
- 500gramůMed včelí
- 100gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
33 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Jádra vlašských ořechů lehce opražíme na suché pánvi a pak je nakrájíme na malé kousky.
- 2Do širšího kastrolu vlijeme med, uvedeme do varu a vaříme tak dlouho, až se kapka neroztéká na talíři. Pak do medu vsypeme ořechy a moučkový cukr a za stálého míchání vaříme dále tak dlouho, dokud neucítíme, že došlo ke karamelizaci.
- 3Hmotu pak sejmeme z ohně a nalijeme na čistý vodou pokropený vál a válečkem namočeným ve vodě ji rozválíme na plát o síle 1 cm.
- 4Necháme vychladnout a nakrájíme na čtverce 5x5 cm, které pak usušíme v otevřené troubě při velmi nízké teplotě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.