Gozinaki, gruzínský ořechový medový dezert

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
33 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jádra vlašských ořechů lehce opražíme na suché pánvi a pak je nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Do širšího kastrolu vlijeme med, uvedeme do varu a vaříme tak dlouho, až se kapka neroztéká na talíři. Pak do medu vsypeme ořechy a moučkový cukr a za stálého míchání vaříme dále tak dlouho, dokud neucítíme, že došlo ke karamelizaci.
  • 3
    Hmotu pak sejmeme z ohně a nalijeme na čistý vodou pokropený vál a válečkem namočeným ve vodě ji rozválíme na plát o síle 1 cm.
  • 4
    Necháme vychladnout a nakrájíme na čtverce 5x5 cm, které pak usušíme v otevřené troubě při velmi nízké teplotě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.