Granita s citrónem a bazalkou

75 min.

Ingredience

    • 30gramůBazalka
    • 500mililitrůVíno bílé
    • 250mililitrůCitronová šťáva
    • 1lžíceCitronová kůra
    • 60mililitrůLimetková šťáva
    • 0,5hrnekCukr moučkový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
602 mg
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na mírném ohni smícháme v hrnci bazalku s cukrem a vínem. Přivedeme za pravidelného míchání k varu a 3 minuty vaříme.
  • 2
    Poté přecedíme víno s cukrem a bazalkou a necháme vychladnout. Poté přimícháme šťávu z citrónu a limetky a citrónovou kůru.
  • 3
    Do mrazuvzdorné misky přelijeme směs a vložíme do mrazáku, než se začnou tvořit krystalky.
  • 4
    Poté led rozbijeme vidličkou a necháme dál mrazit.
  • 5
    Nakonec přelijeme do formičky na led a necháme úplně zmrznout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.