Granita s citrónem a bazalkou
75 min.
Ingredience
- 30gramůBazalka
- 500mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůCitronová šťáva
- 1lžíceCitronová kůra
- 60mililitrůLimetková šťáva
- 0,5hrnekCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
602 mg
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Na mírném ohni smícháme v hrnci bazalku s cukrem a vínem. Přivedeme za pravidelného míchání k varu a 3 minuty vaříme.
- 2Poté přecedíme víno s cukrem a bazalkou a necháme vychladnout. Poté přimícháme šťávu z citrónu a limetky a citrónovou kůru.
- 3Do mrazuvzdorné misky přelijeme směs a vložíme do mrazáku, než se začnou tvořit krystalky.
- 4Poté led rozbijeme vidličkou a necháme dál mrazit.
- 5Nakonec přelijeme do formičky na led a necháme úplně zmrznout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.