Grapefruitový osvěžující nápoj s okurkou
7 min.
Ingredience
- 30gramůAnanas
- 5decilitrůŠťáva z růžových grepů
- 5decilitrůSodovka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusOkurka salátová
- 1lžíceKompot ananasový
- 2lžíceCukr moučkový
- 1lžíceKompot višňový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
99 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
678 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Z kompotovaného ananasu (kostiček) scedíme štávu. Do skleněného džbánu nalijeme grapefruitovou šťávu, přilijeme sodovou vodu, citrónovou šťávu a dáme na 1 - 2 hodiny vychladit. Omytou mladou okurku hadovku osušíme, nakrájíme z ní velmi tenké slupky.
- 2Po vychlazení dáme do šťávy ananas, okurkové slupky a dosladíme podle chuti. Šťávu nalijeme do vysokých sklenic, na ozdobu do každé sklenice dáme kompotovanou višni a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.