Grapefruitový osvěžující nápoj s okurkou

7 min.

Ingredience

      • 30gramůAnanas
      • 5decilitrůŠťáva z růžových grepů
      • 5decilitrůSodovka
      • 1lžíceCitronová šťáva
      • 1kusOkurka salátová
      • 1lžíceKompot ananasový
      • 2lžíceCukr moučkový
      • 1lžíceKompot višňový
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    99 kcal
    Bílkoviny
    2 g
    Sacharidy
    24 g
    Vláknina
    678 mg
    Cukr
    9 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Z kompotovaného ananasu (kostiček) scedíme štávu. Do skleněného džbánu nalijeme grapefruitovou šťávu, přilijeme sodovou vodu, citrónovou šťávu a dáme na 1 - 2 hodiny vychladit. Omytou mladou okurku hadovku osušíme, nakrájíme z ní velmi tenké slupky.
    • 2
      Po vychlazení dáme do šťávy ananas, okurkové slupky a dosladíme podle chuti. Šťávu nalijeme do vysokých sklenic, na ozdobu do každé sklenice dáme kompotovanou višni a servírujeme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.