Grapefruitový salát s medem
25 min.
Ingredience
- 1kusLimetka
- 1kusPomeranče
- 3kusyGrapefruity
- 3lžíceMed včelí
- 1lžíceMáta
- 450gramůJogurt bílý
- 1špetkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaCukr třtinový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
9 g
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1Pomeranč a grapefruity oloupeme, rozdělíme na měsíčky, sloupneme bílou blanku a překrájíme. Z půlky limetky oloupeme kůru a nakrájíme na nudličky. Z limetky vymačkáme šťávu. Dvě lžíce citronové šťávy smícháme se lžičkou medu a s nahrubo nasekanými lístky máty. Do připravené marinády vložíme pomeranč a grapefruity a necháme alespoň půl hodiny pod fólií marinovat.
- 2Zbylý med, citronovou šťávu, cukr a skořici dobře promícháme.
- 3Marinované citrusy s nakrájenou kůrou z limetky rozdělíme na talíře, přelijeme jogurtovou zálivkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.