Gratinované hrušky s datlemi
18 min.
Ingredience
- 3gramyMáslo čerstvé
- 3kusyHrušky
- 8kusůDatle sušené
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1gramWasabi pasta
- 125mililitrůSmetana zakysaná 14%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1790 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
16 g
Sacharidy
379 g
Vláknina
34 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si 4 zapékací mističky a vyhřejeme troubu na 200°C. Mističky vymažeme máslem a poklademe do nich oloupané, odjádřené a na plátky nakrájené hrušky a datle nakrájené na nudličky.
- 2Vedle v míse opatrně rozšleháme šlehačem žloutky, wasabi a créme fraiche (kysaná smetana).
- 3Krém nalijeme na ovocnou směs v zapékacích mističkách a vložíme do trouby na 8 minut, či pod gril na 4 minuty.
- 4Servírujeme teplé po mírném zchladnutí, abychom se nespálili o mističky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.