Gratinované hrušky s datlemi

18 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1790 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
16 g
Sacharidy
379 g
Vláknina
34 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si 4 zapékací mističky a vyhřejeme troubu na 200°C. Mističky vymažeme máslem a poklademe do nich oloupané, odjádřené a na plátky nakrájené hrušky a datle nakrájené na nudličky.
  • 2
    Vedle v míse opatrně rozšleháme šlehačem žloutky, wasabi a créme fraiche (kysaná smetana).
  • 3
    Krém nalijeme na ovocnou směs v zapékacích mističkách a vložíme do trouby na 8 minut, či pod gril na 4 minuty.
  • 4
    Servírujeme teplé po mírném zchladnutí, abychom se nespálili o mističky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.