Gratinovaný kozí sýr na salátovém lůžku s brusinkovým dipem

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kusSalát ledový
    • 1kusSalát hlávkový
    • 480gramůSýr kozí
    • 1decilitrVíno červené
    • 100gramůMarmeláda brusinková
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
27 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nasekáme směs salátů na nudličky.
  • 2
    Nakrájíme z válce kozího sýra cca 1,5 cm plátky, tyto plátky vložíme do pekáčku nebo zapékací misky. Vložime do trouby, kterou máme přepnutou na gril, necháme pod grilem, dokud se nevytvoří na povrchu krustička, zbarvená do oranžova.
  • 3
    Mezitím nalijeme do kastrůlku červené víno a brusinkovou zavařeninu, přivedeme na mírném ohni k varu.
  • 4
    Salát vložíme do hlubokého talíře, přelijeme brusinkami a navrch položíme gratinovaný sýr.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.