Grilovaná dýně se sójovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 400gramůDýně
- 2lžičkyOmáčka sojová - Tamari
- 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 1lžičkaCukr třtinový
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
60 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
333 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dýni krájíme na kousky cca 4 cm široké. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, vhodíme kostky dýně a vaříme asi 10 minut, následně scedíme.
- 2Mezitím zapneme troubu a přepneme ji na grilování.
- 3V misce smícháme máslo, cukr, Mirin a sójovou omáčku. Touto směsí potřeme kostky dýně, které rozložíme na plech. Grilujeme asi 5 minut, přitom stále potíráme tekutinou, dokud dýně není zbarvena do zlatova.
- 4Poté ihned podáváme na talířcích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.