Grilovaná křidélka s kukuřicí
30 min.
Ingredience
- 1kilogramKuřecí křídla
- 20gramůZázvor celý
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůCukr krupice
- 300gramůKukuřice cukrová
- 40mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
51 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Kukuřičné klasy rozdělíme na špalíky. Do nakládací misky dáme kuřecí křidélka a špalíčky kukuřice. Zázvor okrájíme a nastrouháme. Nastrouhaný zázvor smícháme s citronovou šťávou, slunečnicovým olejem a jemným krupicovým cukrem. Vše smícháme s křidélky a kukuřicí.
- 2Kukuřici a kuřecí křidélka grilujeme pod středně horkým grilem. Během pečení je často obracíme a potíráme zázvorovou směsí. Kukuřice i maso musí být křehké a na povrchu zlatavé. Grilovaná kuřecí křidélka s kukuřičnými klasy podáváme s bramborami, pečenými ve slupce a s míchaným salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.