Grilovaná květová špička – Picanha

70 min.
Evropa

Ingredience

    • 2,5kilogramyHovězí kýta
    • 100gramůSůl mořská
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
29 g
Vápník
50 mg
Železo
4 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Picanha je vrchní část hovězí zadní kýty i s tukovým krytím. Připravujeme ji vcelku, nekořeněnou, jen posypanou hrubou mořskou solí.
  • 2
    Maso zprudka grilujeme na žhavém dřevěném uhlí. Pomalu s ním otáčíme. Po deseti minutách maso sundáme z ohně a okrájíme z něj tenké plátky, asi 1,5 cm silné. Hlouběji už je maso syrové.
  • 3
    Znovu osolíme a dále grilujeme. Takto postupujeme, dokud máme co okrajovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.