Grilovaná vepřová panenka a la Saeng Wa

45 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
4 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce důkladně smícháme sójovou omáčku s medem. Maso nakrájíme podélně na dlouhé silnější proužky nebo na čvrtinky. Vložíme na gril rozpálený na střední teplotu, potřeme medovou směsí a grilujeme 10-15 minut. Mezitím potíráme a obracíme.
  • 2
    Hotové maso rozložíme na pracovní plochu a přes vlákna nakrájíme na kratší plátky. Ty rozmáčkneme vidličkou, dáme do mísy, přidáme na tenké plátky pokrájenou šalotku, tence nasekanou citronovou trávu, nadrobno nakrájené limetkové listy, nastrouhaný zázvor, nasekanou chilli papričku bez semínek a pokrájenou koriandrovou nať.
  • 3
    Nakonec připravíme dresink. V misce šleháme cukr s rybí omáčkou, šťávou vymačkanou z limetek a tamarindovou pastou smíchanou s troškou horké vody, dokud se cukr nerozpustí. Dresinkem přelijeme masovou směs, důkladně promícháme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.