Grilovaná vepřová panenka a la Saeng Wa
45 min.
Ingredience
- 1lžíceMed včelí
- 400gramůVepřová panenka
- 6kusůŠalotka
- 1kusCitronová tráva
- 5kusůLimetka kafrová
- 1kusZázvor celý
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 2lžíceOmáčka sójová
- 0,5kusChilli paprička
- Dresink
- 2lžíceCukr třtinový
- 2kusyLimetka
- 4lžičkyTamarindová pasta
- 2lžíceOmáčka rybí
- 3lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
4 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1V misce důkladně smícháme sójovou omáčku s medem. Maso nakrájíme podélně na dlouhé silnější proužky nebo na čvrtinky. Vložíme na gril rozpálený na střední teplotu, potřeme medovou směsí a grilujeme 10-15 minut. Mezitím potíráme a obracíme.
- 2Hotové maso rozložíme na pracovní plochu a přes vlákna nakrájíme na kratší plátky. Ty rozmáčkneme vidličkou, dáme do mísy, přidáme na tenké plátky pokrájenou šalotku, tence nasekanou citronovou trávu, nadrobno nakrájené limetkové listy, nastrouhaný zázvor, nasekanou chilli papričku bez semínek a pokrájenou koriandrovou nať.
- 3Nakonec připravíme dresink. V misce šleháme cukr s rybí omáčkou, šťávou vymačkanou z limetek a tamarindovou pastou smíchanou s troškou horké vody, dokud se cukr nerozpustí. Dresinkem přelijeme masovou směs, důkladně promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.