Grilovaná žebírka ze selete
425 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová žebra
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžíceOmáčka sójová
- 3lžíceOmáčka Hoisin
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 5lžicVoda pitná
- 4lžíceChilli omáčka
- 1lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
30 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
210 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z žebírek odřežeme přebytečný tuk a nasekáme je na kusy. Dáme do pekáče.
- 2Smícháme omáčku hoisin, víno, sójové omáčky, cukr. Žebírka v pekáči směsí pželijeme. Několikrát žebírka obrátíme, aby se směsí pokryla a necháme marinovat 3 hodiny.
- 3Přidáme vodu a 15 minut zapékáme v předehřáté troubě. Žebírka obrátíme, snížíme teplotu a pečeme 35 minut.
- 4Žebírka pokrájíme na malé kousky a dáme do servírovací mísy. Přelijeme kousky žebírek omáčkou a ozdobíme lístky koriandru.
- 5Do zvláštní misky dáme chilli omáčku a podáváme s žebírky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.