Grilované banány se slaninou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tužší banány oloupeme a šikmo nakrájíme na plátky o tloušťce cca 3,5 – 4 cm. Každý plátek banánu zabalíme do slaniny a upevníme párátkem, které jsme namočili do vody. Banány potřeme marinádou z meruněk a položíme na tác s pečicím papírem. Gril (případně troubu) předehřejeme na střední teplotu a banány grilujeme, až je slanina opečená. Během grilování plátky otáčíme a potíráme marinádou.
  • 2
    Na marinádu z meruněk na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme zázvor, meruňky, které jsme scedili, nechali okapat a poté je rozmixovali, sójovou omáčku, sherry, vodu. Směs vaříme na mírném plameni asi 5 minut, na závěr přimícháme citronovou šťávu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.