Grilované cibulky s uzenou krkovicí a rajčatovým pyré
35 min.
Ingredience
- 400gramůUzená krkovička vařená
- 4krajíceChléb celozrnný pšenično-žitný
- Grilované cibule
- 800gramůCibule lahůdková
- 4lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
- Pyré z čerstvých rajčat
- 4kusyRajčata
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaChilli
- 2špetkyPepř 4 barev
- 0,5špetkaSůl
- 1lžičkaOcet
- 1plátekChléb toastový
- 0,5lžičkaCukr třtinový
- 0,5lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
892 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
66 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme pyré z čerstvých rajčat: zralá omytá a osušená rajčata rozkrojíme na poloviny a nastrouháme je na na hrubším struhadle do mísy tak, že strouháme rozříznutou stranu, v prstech nám pak zbyde slupka. Utřený stroužek česneku, chilli, pepř, sůl a ocet přidáme k rajčatům. Pyré důkladně promícháme a případně dochutíme třtinovým cukrem. Čerstvé lístky koriandru posekáme a přidáme k pyré, aby bylo hustější, v prstech rozmělníme najemno střídu z toustového chleba a zamícháme ji do pyré.
- 2Rozpálíme venkovní gril. Lahůdkové cibulky i s natí omyjeme, osušíme, zbavíme všech povadlých slupek, kořínků a na rozpálený gril je položíme v jedné vrstvě. Pokud je budeme grilovat na otevřeném ohni, měl by oheň jemně plát, aby cibule nezčernaly. Grilujeme je přibližně 4-5 minut, průběžně je pokapáváme olivovým olejem. Ugrilované cibule dáme do mísy, posypeme podle chuti solí pokapeme zbytkem oleje a mísu zakryjeme.
- 34 plátky uzeného masa položíme na rozpálený gril a krátce, z každé strany po 2 minutách, je ugrilujeme.
- 4Ke grilovanému masu s cibulkami podáváme rajčatové pyré a čerstvý křupavý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.