Grilované cibulky s uzenou krkovicí a rajčatovým pyré

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 400gramůUzená krkovička vařená
    • 4krajíceChléb celozrnný pšenično-žitný
  • Grilované cibule
  • Pyré z čerstvých rajčat
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
892 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
66 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme pyré z čerstvých rajčat: zralá omytá a osušená rajčata rozkrojíme na poloviny a nastrouháme je na na hrubším struhadle do mísy tak, že strouháme rozříznutou stranu, v prstech nám pak zbyde slupka. Utřený stroužek česneku, chilli, pepř, sůl a ocet přidáme k rajčatům. Pyré důkladně promícháme a případně dochutíme třtinovým cukrem. Čerstvé lístky koriandru posekáme a přidáme k pyré, aby bylo hustější, v prstech rozmělníme najemno střídu z toustového chleba a zamícháme ji do pyré.
  • 2
    Rozpálíme venkovní gril. Lahůdkové cibulky i s natí omyjeme, osušíme, zbavíme všech povadlých slupek, kořínků a na rozpálený gril je položíme v jedné vrstvě. Pokud je budeme grilovat na otevřeném ohni, měl by oheň jemně plát, aby cibule nezčernaly. Grilujeme je přibližně 4-5 minut, průběžně je pokapáváme olivovým olejem. Ugrilované cibule dáme do mísy, posypeme podle chuti solí pokapeme zbytkem oleje a mísu zakryjeme.
  • 3
    4 plátky uzeného masa položíme na rozpálený gril a krátce, z každé strany po 2 minutách, je ugrilujeme.
  • 4
    Ke grilovanému masu s cibulkami podáváme rajčatové pyré a čerstvý křupavý chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.