Grilované grapefruity s vinnou pěnou
20 min.
Ingredience
- 4kusyGrapefruity
- 2kusyPomeranče
- vinná pěna
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 60gramůCukr krupice
- 100mililitrůSherry brandy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
12 g
Cukr
66 g
Postup přípravy
- 1Grapefruity a pomeranče oloupeme, zbavíme i vnitřní bílé slupky a dílky vyloupeme. Ovoce rozdělíme do zapékacích misek.
- 2V misce ušleháme vejce a žloutky do pěny. Přidáme cukr, víno a misku postavíme nad kastrol s vroucí vodou. Šleháme ještě 3-4 minuty do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a nalijeme na ovoce v miskách.
- 3Misky vložíme do trouby pod rozpálený gril a grilujeme asi 5 minut, aby pěna zezlátla.
- 4Dezert podáváme teplý v zapékacích miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pavlína94
út 4. 11. 2014
Vyzkoušela jsem ze zvědavosti a dobré. Budu dělat pravidelně :-)
Anonymní uživatel
st 12. 10. 2016
Grilované grapefruity s vinnou pěnou
Bezva recept 😍