Grilované jehněčí kebaby
50 min.
Ingredience
- 60gramůMeruňky sušené
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 40gramůPistácie
- 2lžíceMáta
- 400gramůŘecký jogurt
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
48 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nasekanou cibuli a česnek podusíme na 2 lžících oleje. Odstavíme a necháme vychladnout.
- 2Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenými sušenými meruňkami, nasekanými pistáciemi, kořením, částí máty, polovinou jogurtu a podušenou směsí. Vše dobře promícháme.
- 3Z masové směsí tvarujeme kuličky, které zploštíme a napíchneme na předem namočené špejle. Položíme na rozehřátý gril a za občasného obracení a potírání zbylým olejem grilujeme asi 15 minut.
- 4Kebaby podáváme se zbylým jogurtem oschuceným solí, pepřem, citronovou šťávou a zbylou mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.