Grilované ovoce s medovou marinádou
30 min.
Ingredience
- 1kusAnanas
- 1kusPapaya
- 1kusMango
- 6lžicMed včelí
- 4kusyKiwi
- 2kusyNektarinka
- 2kusyBanány
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 15gramůZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
9 g
Cukr
76 g
Postup přípravy
- 1Gril předehřejeme na střední teplotu. Ananas na obou koncích seřízneme a zbavíme slupky. Vykrájíme z něj všechna "očka". Z dužiny odkrojíme 4 kolečka, zbytek uložíme do chladničky k jinému použití.
- 2Rozpůlíme papáju a lžící z ní vydlabeme semena. Z dužiny odkrojíme 4 plátky a zbytek uložíme do chladničky k jinému použití.
- 3Mango po obvodu podélně nařízneme až k pecce a oddělíme dužninu od pecky. Dužninu oloupeme, odkrojíme 4 plátky a zbytek uložíme do chladničky k dalšímu využití.
- 4V misce smícháme med, citronovou a pomerančovou kůru a nastrouhaný zázvor. Ananas, papáju, mango, kiwi, nektarinky a banány rozložíme na grilovací mřížku a potřeme medovou marinádou.
- 5Ovoce grilujeme 10 minut a během této doby je několikrát obrátíme. Hotové ovoce rozdělíme na dezertní talířky a ještě horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.