Grilované ovoce s medovou marinádou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
9 g
Cukr
76 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Gril předehřejeme na střední teplotu. Ananas na obou koncích seřízneme a zbavíme slupky. Vykrájíme z něj všechna "očka". Z dužiny odkrojíme 4 kolečka, zbytek uložíme do chladničky k jinému použití.
  • 2
    Rozpůlíme papáju a lžící z ní vydlabeme semena. Z dužiny odkrojíme 4 plátky a zbytek uložíme do chladničky k jinému použití.
  • 3
    Mango po obvodu podélně nařízneme až k pecce a oddělíme dužninu od pecky. Dužninu oloupeme, odkrojíme 4 plátky a zbytek uložíme do chladničky k dalšímu využití.
  • 4
    V misce smícháme med, citronovou a pomerančovou kůru a nastrouhaný zázvor. Ananas, papáju, mango, kiwi, nektarinky a banány rozložíme na grilovací mřížku a potřeme medovou marinádou.
  • 5
    Ovoce grilujeme 10 minut a během této doby je několikrát obrátíme. Hotové ovoce rozdělíme na dezertní talířky a ještě horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.