Grilované papriky s bylinkami
20 min.
Ingredience
- 4kusyPaprika žlutá
- 4kusyPaprika červená
- 6lžicOlej olivový extra panenský
- 1lžíceOlej chilli
- 2lžíceMáta
- 2lžíceBazalka
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 4lžíceSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté červené a žluté masité papriky osušíme a celé potřeme extra olivovým panenským olejem smíchaným s chilli olejem. Papriky grilujeme při 200°C z každé strany do doby, až se na nich utvoří tmavě hnědé puchýře. Během grilování je obracíme a potíráme olejem.
- 2Ugrilované papriky vložíme do mikrotenového sáčku na 5 minut. Poté je sloupneme, rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájené na proužky dáme do mísy.
- 3Přimícháme k nim omyté a osušené lístky z máty a bazalky, posypeme je čerstvě pomletým pepřem 4 barev, mořskou solí, pokapeme je extra olivovým olejem (1 lžíce), přidáme na hoblinky nastrouhaný parmezán a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.