Grilované vepřové maso s polentou
60 min.
Ingredience
- 1200gramůVepřová kýta
- 170gramůPesto rosso
- 4gramyBazalka
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 15mililitrůOlej olivový
- 500gramůPolenta
- 30mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1350 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
75 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
9 g
Cukr
123 mg
Postup přípravy
- 1Bazalku umyjeme a nasekáme na drobné kousky, smícháme s olivovým olejem, pestem a citronovou šťávou. Maso odblaníme a naložíme do poloviny marinády. Marinujeme 30 minut v chladu.
- 2Plátky masa grilujeme nad rozpáleným grilem po dobu 40 minut. Během grilování potíráme marinádou. Poté pokrájíme polentu na kousky cca 7x5 cm velké a potřeme olejem. Grilujeme do zezlátnutí cca 4 minuty z každé strany. Grilované maso servírujeme s polentou, přelité zbytkem marinády.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.