Grilované vepřové maso s polentou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1350 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
75 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
9 g
Cukr
123 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bazalku umyjeme a nasekáme na drobné kousky, smícháme s olivovým olejem, pestem a citronovou šťávou. Maso odblaníme a naložíme do poloviny marinády. Marinujeme 30 minut v chladu.
  • 2
    Plátky masa grilujeme nad rozpáleným grilem po dobu 40 minut. Během grilování potíráme marinádou. Poté pokrájíme polentu na kousky cca 7x5 cm velké a potřeme olejem. Grilujeme do zezlátnutí cca 4 minuty z každé strany. Grilované maso servírujeme s polentou, přelité zbytkem marinády.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.