Grilovaný ananas s granitou

25 min.
Evropa

Ingredience

  • Na granitu
    • 250gramůCukr krupice
    • 0,5litrVoda pitná
    • 20gramůLimetková kůra
    • 30gramůMáta
    • 250mililitrůLimetková šťáva
    • 50mililitrůVodka
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
168 mg
Cukr
63 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme granitu. Do hrnce vložíme cukr, vodu a kůru z limetky a směs zahříváme, až se cukr rozpustí. Na mírném ohni povaříme 5 minut, sejmeme, vmícháme nasekanou mátu a necháme vychladnout.
  • 2
    Po vychladnutí scedíme, přilijeme limetkovou šťávu a vodku, přelijeme do mísky a necháme 4 hodiny mrazit. Po 4 hodinách vyjmeme a necháme 15 minut rozmrznout, vložíme do mixéru a mixujeme, dokud hmota nezměkne a nezesvětlá. Poté vrátíme do misky a do mrazáku.
  • 3
    Ananas oloupeme, čistým nožem nakrájíme na kostky, napícháme na jehly, obalíme v cukru a grilujeme za častého otáčení 5 minut. Podáváme s kopečkem granity.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.