Grilovaný ananas s granitou
25 min.
Ingredience
- 400gramůAnanas
- 100gramůCukr třtinový
- Na granitu
- 250gramůCukr krupice
- 0,5litrVoda pitná
- 20gramůLimetková kůra
- 30gramůMáta
- 250mililitrůLimetková šťáva
- 50mililitrůVodka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
168 mg
Cukr
63 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme granitu. Do hrnce vložíme cukr, vodu a kůru z limetky a směs zahříváme, až se cukr rozpustí. Na mírném ohni povaříme 5 minut, sejmeme, vmícháme nasekanou mátu a necháme vychladnout.
- 2Po vychladnutí scedíme, přilijeme limetkovou šťávu a vodku, přelijeme do mísky a necháme 4 hodiny mrazit. Po 4 hodinách vyjmeme a necháme 15 minut rozmrznout, vložíme do mixéru a mixujeme, dokud hmota nezměkne a nezesvětlá. Poté vrátíme do misky a do mrazáku.
- 3Ananas oloupeme, čistým nožem nakrájíme na kostky, napícháme na jehly, obalíme v cukru a grilujeme za častého otáčení 5 minut. Podáváme s kopečkem granity.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.