Grilovaný ananas s vanilkovou zmrzlinou
23 min.
Ingredience
- 1kusAnanas
- 200gramůCukr třtinový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 60gramůZmrzlina vanilková
- Omáčka
- 250gramůCukr krupice
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
39 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
72 mg
Cukr
89 g
Postup přípravy
- 1Příprava karamelové omáčky: Do kastrůlku dáme cukr, který rozpustíme na zlatohnědý karamel. Do rozpuštěného cukru za stálého míchání přiléváme čerstvou smetanu, dobře a rychle mícháme, aby se neutvořily hrudky. Kdyby ano, tak omáčku přelijeme přes cedník. Hotovou omáčku stáhneme z ohně, ještě chvilku mícháme a necháme vychladnout a zahoustnout.
- 2Z ananasu odstraníme slupku, nakrájíme ho na stejná kolečka. Z každého kolečka vyřízneme tvrdý střed. Na hluboký talíř vysypeme třtinový cukr a každé kolečko ananasu v něm obalíme.
- 3Gril potřeme olejem, rozehřejeme na střední teplotu. Obalené plátky ananasů naskládáme na rošt a po obou stranách pomalu opékáme a necháme skaramelizovat dozlatova.
- 4Upečená kolečka ananasu podle porcí rozdělíme do středu talíře, na každý kousek položíme plátek másla. Na ananas dáme zmrzlinu, okolo polijeme studenou karamelovou omáčkou a dezert ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.