Grilovaný ananas s vanilkovou zmrzlinou

23 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
39 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
72 mg
Cukr
89 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava karamelové omáčky: Do kastrůlku dáme cukr, který rozpustíme na zlatohnědý karamel. Do rozpuštěného cukru za stálého míchání přiléváme čerstvou smetanu, dobře a rychle mícháme, aby se neutvořily hrudky. Kdyby ano, tak omáčku přelijeme přes cedník. Hotovou omáčku stáhneme z ohně, ještě chvilku mícháme a necháme vychladnout a zahoustnout.
  • 2
    Z ananasu odstraníme slupku, nakrájíme ho na stejná kolečka. Z každého kolečka vyřízneme tvrdý střed. Na hluboký talíř vysypeme třtinový cukr a každé kolečko ananasu v něm obalíme.
  • 3
    Gril potřeme olejem, rozehřejeme na střední teplotu. Obalené plátky ananasů naskládáme na rošt a po obou stranách pomalu opékáme a necháme skaramelizovat dozlatova.
  • 4
    Upečená kolečka ananasu podle porcí rozdělíme do středu talíře, na každý kousek položíme plátek másla. Na ananas dáme zmrzlinu, okolo polijeme studenou karamelovou omáčkou a dezert ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.