Grilovaný krém
55 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 30gramůCukr vanilka
- 600mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
42 g
Sacharidy
19 g
Cukr
10 g
Vápník
787 mg
Postup přípravy
- 1Formičky lehce vymažeme máslem. Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem. Zahřejeme smetanu téměř k varu, a potom do ní za stálého míchání vlijeme žloutky.
- 2Smetanu se žloutky rozdělíme do formiček. Vložíme do pekáče a přidáme tolik horké vody, aby sahala do poloviny formiček. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 25 minut, až je povrch pevný na dotek. Necháme vychladnout.
- 3Ztuhlý krém stejnoměrně posypeme přírodním cukrem. Dáme ho pod horký gril, až cukr roztaje a zkaramelizuje na výrazně hnědý odstín.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.