Grilovaný krém

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
42 g
Sacharidy
19 g
Cukr
10 g
Vápník
787 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formičky lehce vymažeme máslem. Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem. Zahřejeme smetanu téměř k varu, a potom do ní za stálého míchání vlijeme žloutky.
  • 2
    Smetanu se žloutky rozdělíme do formiček. Vložíme do pekáče a přidáme tolik horké vody, aby sahala do poloviny formiček. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 25 minut, až je povrch pevný na dotek. Necháme vychladnout.
  • 3
    Ztuhlý krém stejnoměrně posypeme přírodním cukrem. Dáme ho pod horký gril, až cukr roztaje a zkaramelizuje na výrazně hnědý odstín.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.