Grilovaný kuřecí špíz
50 min.
Ingredience
- Maso
- 4kusyKuřecí stehna
- 4kusyCibulka jarní
- 8kusůKuřecí křídla
- Omáčka
- 4lžíceVíno rýžové čínské
- 3lžíceSherry brandy
- 5lžicOmáčka sójová
- 0,25hrnekCukr krupice
- 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
751 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
48 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
312 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna vykostíme a maso nakrájíme na větší kousky. Jarní cibulku oloupeme, nakrájíme na kousky a spolu s masem napíchneme na dvanáct bambusových grilovacích jehel.
- 2Poté připravíme křídla - u každého odřízneme první kloub a křídlo pak rozpůlíme až ke druhému kloubu. Dvě obnažené kůstky uchopíme a zatáhneme tak, abychom je oddělili od zbytku masa. Menší z nich odstraníme.
- 3Špízy i křídla pak ogrilujeme na předehřátém grilu bez použití oleje. Když se z masa začne uvolňovat šťáva, potřeme je větším množstvím omáčky a grilujeme ještě tři minuty křídla a pět minut špízy.
- 4Na omáčku si v hrnci z nerezové oceli smícháme sojové omáčky, brandy, rýžové víno a cukr a necháme vařit, dokud se dvě třetiny objemu neodpaří. Poté hrnec odstavíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.