Grilovaný kuřecí špíz

50 min.
Čína

Ingredience

  • Maso
    • 4kusyKuřecí stehna
    • 4kusyCibulka jarní
    • 8kusůKuřecí křídla
  • Omáčka
    • 4lžíceVíno rýžové čínské
    • 3lžíceSherry brandy
    • 5lžicOmáčka sójová
    • 0,25hrnekCukr krupice
    • 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
751 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
48 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
312 mg
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí stehna vykostíme a maso nakrájíme na větší kousky. Jarní cibulku oloupeme, nakrájíme na kousky a spolu s masem napíchneme na dvanáct bambusových grilovacích jehel.
  • 2
    Poté připravíme křídla - u každého odřízneme první kloub a křídlo pak rozpůlíme až ke druhému kloubu. Dvě obnažené kůstky uchopíme a zatáhneme tak, abychom je oddělili od zbytku masa. Menší z nich odstraníme.
  • 3
    Špízy i křídla pak ogrilujeme na předehřátém grilu bez použití oleje. Když se z masa začne uvolňovat šťáva, potřeme je větším množstvím omáčky a grilujeme ještě tři minuty křídla a pět minut špízy.
  • 4
    Na omáčku si v hrnci z nerezové oceli smícháme sojové omáčky, brandy, rýžové víno a cukr a necháme vařit, dokud se dvě třetiny objemu neodpaří. Poté hrnec odstavíme a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.