Grilovaný platýs s kuskusem
15 min.
Ingredience
- 250gramůKuskus
- 600gramůPlatýz - filety
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
- 2kusyCibulka jarní
- 2kusyKapary
- 1kusLimetka
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
6 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuskus zalijeme vroucí vodou tak, aby byl zcela ponořen. Nemícháme, odložíme stranou a necháme bobtnat. Mezitím fenykl zbavíme tuhého středu, zbytek fenyklu pokrájíme na nudličky. V misce smícháme s rozkrájenou cibulkou, kapary a olejem.
- 2Gril rozpálíme na vysokou teplotu a potřeme olejem. Olejem taktéž potřeme filety platýse, rybu poté grilujeme tři minuty z každé strany, dokud maso lehce nezhnědne. Průběžně můžeme maso potírat limetkovou šťávou.
- 3Na závěr kuskus promícháme s fenyklovou směsí, přidáme rybu z grilu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.