Grilovaný rybí hamburger
18 min.
Ingredience
- 600gramůTreska aljašská
- 4lžičkyKoření thajské
- 4lžičkyOlej olivový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200gramůSalát hlávkový
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 2kusyRajčata
- 150gramůVinný kámen
- 1kusCibule
- 4krajíceChléb Pita
- 4lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
15 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filety z trestky nakrájíme zhruba na velikost hamburgeru. V misce smícháme olej s chilli a thajským kořením a filety směsí potřeme. Pita chléb rozpůlíme a lehce namažeme máslem.
- 2Gril rozehřejeme na střední teplotu a grilovací desku potřeme olejem. Rybu grilujeme cca 4 minuty z každé strany, dokud není dokonale měkká. Pita chléb opečeme krátce z každé strany, aby byla kůrka křupavá.
- 3Do chleba položíme grilovanou tresku, přidáme omyté listy salátu, na plátky nakrájenou cibuli a rajčata, vinný kámen a vše doplníme trochou kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.