Grilovaný šašlik
28 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí svíčková
- 350gramůKlobása uzená
- Marináda
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 4lžíceHořčice plnotučná
- 1lžíceSójová omáčka
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř 4 barev
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
48 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
458 mg
Vápník
50 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou (nebo roštěnec) nakrájíme na větší kousky a necháme marinovat 24 hodin.
- 2Příprava marinády: V oleji rozmícháme hořčici, sůl, nadrcený pepř a sójovou omáčku.
- 3Maso v den grilování vyjmeme z marinády a po okapání napichujeme na jehly nebo na předem namočené špejle. Kousky masa prokládáme kousky uzené klobásy.
- 4Šašlik grilujeme po každé straně asi 4 minuty za občasného potírání zbylou marinádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.