Grilovaný tuňák se salsou
16 min.
Ingredience
- 1kusOkurky nakládané
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1špetkaChilli koření mleté
- 50gramůŘeřicha
- 1kusLimetka
- 500gramůTuňák obecný
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
13 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve velké misce smícháme nastrouhanou okurku, strouhaný celer, chilli a nadrobno nasekanou řeřichu. Přidáme šťávu, lžičku oleje, důkladně promícháme a dáme na 20 minut odležet do ledničky.
- 2Mezitím připravíme gril, rozpálíme na maximální teplotu a potřeme olejem. Filety z tuňáka grilujeme z každé strany tři minuty, v průběhu je potíráme olejem, aby se nepřichytili. Ihned po grilování podáváme se zelenou salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.