Gris chalva
30 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr krupice
- 50gramůOřechy vlašské
- 150gramůPšeničná krupice
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Ve větším kastrolu na rozpáleném másle upražíme krupici dozlatova.
- 2Zvlášť svaříme mléko s cukrem. Svařené mléko přidáme ke krupici, rychle zamícháme a necháme pod pokličkou stát na okraji plotny.
- 3Krupicový nákyp plníme do vypláchnutých formiček, necháme vychladnout a podáváme na talířku, zdobený ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.