Harlekýn s krémem s vaječným koňakem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
23 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
8 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech s vysokým okrajem vymažeme máslem a vysypeme moukou. Bílky ušleháme do tuhé pěny.
  • 2
    Cukr smícháme s kakaem a ušleháme v mixeru se žloutky a horkou vodou do pěny.
  • 3
    Pěnu přelijeme do mísy a po částech smícháme mouku a na závěr pevný sníh z bílků.
  • 4
    Těsto vlijeme na plech a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme, až těsto zezlátne. Zda je hotové zjistíme vpíchnutím špejle do těsta. Pokud se nelepí, je těsto hotové.
  • 5
    Na krém polovinu mléka smícháme s polovinou cukru a dáme vařit. Ve zbylém mléce rozmícháme pudinkový prášek, který zašleháme do vroucího mléka a necháme přejít varem. Pudink za občasného míchání necháme vychladnout.
  • 6
    V mezičase zbylý cukr utřeme se změklým máslem a vaječným koňakem do pěny. Máslový krém po částech zamícháme do pudinku (pudink i krém musejí mít stejnou teplotu).
  • 7
    Harlekýn zdobíme krémem pomocí zdobicího sáčku a sypeme jemně strouhanou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.