Harlekýn s krémem s vaječným koňakem
70 min.
Ingredience
- Na krém
- 30gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krupice
- 25gramůPudink vanilkový
- 2decilitryMléko polotučné
- 2lžíceKoňak vaječný
- Na ozdobu
- 70gramůČokoláda 70% kakao
- Na těsto
- 150gramůCukr krupice
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 4lžíceKakao - prášek
- 8lžicVoda pitná
- 150gramůMouka polohrubá
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceHrubá mouka pšeničná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
23 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
8 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Plech s vysokým okrajem vymažeme máslem a vysypeme moukou. Bílky ušleháme do tuhé pěny.
- 2Cukr smícháme s kakaem a ušleháme v mixeru se žloutky a horkou vodou do pěny.
- 3Pěnu přelijeme do mísy a po částech smícháme mouku a na závěr pevný sníh z bílků.
- 4Těsto vlijeme na plech a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme, až těsto zezlátne. Zda je hotové zjistíme vpíchnutím špejle do těsta. Pokud se nelepí, je těsto hotové.
- 5Na krém polovinu mléka smícháme s polovinou cukru a dáme vařit. Ve zbylém mléce rozmícháme pudinkový prášek, který zašleháme do vroucího mléka a necháme přejít varem. Pudink za občasného míchání necháme vychladnout.
- 6V mezičase zbylý cukr utřeme se změklým máslem a vaječným koňakem do pěny. Máslový krém po částech zamícháme do pudinku (pudink i krém musejí mít stejnou teplotu).
- 7Harlekýn zdobíme krémem pomocí zdobicího sáčku a sypeme jemně strouhanou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.