Havajské řezy
80 min.
Ingredience
- 10gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPšeničná krupice
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 4gramyCukr krupice
- 320gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 100mililitrůMléko polotučné
- Na krém
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůČokoláda hořká
- 600gramůSmetana zakysaná15%
- Na náplň
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 1kusPuding čokoládový
- 4lžíceCukr krupice
- 1litrMléko čerstvé polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
31 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve uvaříme vanilkový a čokoládový pudink, každý v 500ml mléka s 2 lžícemi cukru a necháme vychladnout.
- 2V míse vyšleháme žloutky s cukrem a postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem, mléko a olej. Nakonec do těsta vmícháme tuhý sníh z bílků.
- 3Těsto přelijeme do máslem vymazaného a krupicí vysypaného plechu, lžící střídavě vkládáme vanilkový a čokoládový pudink, aby vznikla mozaika. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 35 minut a necháme vychladnout.
- 4Šlehačku vyšleháme dotuha a jemně vmícháme zakysanou smetanu. Krémem potřeme vychladlé těsto a pokryjeme hoblinkami čokolády. Necháme 4 hodiny vychladit v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.