Havajské řezy

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
31 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve uvaříme vanilkový a čokoládový pudink, každý v 500ml mléka s 2 lžícemi cukru a necháme vychladnout.
  • 2
    V míse vyšleháme žloutky s cukrem a postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem, mléko a olej. Nakonec do těsta vmícháme tuhý sníh z bílků.
  • 3
    Těsto přelijeme do máslem vymazaného a krupicí vysypaného plechu, lžící střídavě vkládáme vanilkový a čokoládový pudink, aby vznikla mozaika. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 35 minut a necháme vychladnout.
  • 4
    Šlehačku vyšleháme dotuha a jemně vmícháme zakysanou smetanu. Krémem potřeme vychladlé těsto a pokryjeme hoblinkami čokolády. Necháme 4 hodiny vychladit v lednici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.