Helva z Bursy
25 min.
Ingredience
- 200gramůCukr krupice
- 60mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSkořice mletá
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůPistácie
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
2 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Pistácie osmahneme na másle, přidáme mouku a osmažíme do zrůžovění.
- 2Cukr rozpustíme v horké vodě a postupně přiléváme k mouce, vše dobře promícháme a necháme přiklopené povařit 10 minut.
- 3Servírujeme teplé, sypané skořicí a pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.