Hmota na nákypy
17 min.
Ingredience
- 100mililitrůMléko polotučné
- 35gramůCukr moučkový
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 10gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
14 g
Cukr
9 g
Vápník
571 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme cukr, mouku a přivedeme k varu. Povaříme 2 minuty a odstavíme. Do chladnoucí hmoty přimícháme rozkvedlané žloutky, máslo a opatrně přimícháme sníh z bílků.
- 2Připravenou hmotu používáme jako základ při výrobě nákypů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.