Hmota na nákypy krémová
17 min.
Ingredience
- 250gramůCukr moučkový
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 4kusyVejce slepičí
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 10kusůVaječný bílek slepičí
- 10mililitrůTresť vanilková
- 125gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
49 g
Cukr
25 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nasypeme cukr, mouku, přidáme vejce a 3 žloutky. Dobře rozmícháme, přilijeme mléko, vanilkovou esenci a povaříme 2 minuty. Odstavíme z plotny, do chladnoucí hmoty přimícháme máslo, 5 rozkvedlaných žloutků a tužší sníh z 10 bílků.
- 2Hmotu používáme k přípravě krémových nákypů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.