Hmota na výrobu zmrzliny

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
60 g
Cukr
49 g
Vápník
193 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně, hmota se nesmí vařit.
  • 2
    Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.
  • 3
    Přidáním různých esencí a ovoce vyrábíme různé druhy zmrzlin.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.