Hmota na výrobu zmrzliny
30 min.
Ingredience
- 300gramůCukr moučkový
- 10kusůVaječný žloutek slepičí
- 1000mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
60 g
Cukr
49 g
Vápník
193 g
Postup přípravy
- 1V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně, hmota se nesmí vařit.
- 2Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.
- 3Přidáním různých esencí a ovoce vyrábíme různé druhy zmrzlin.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.