Hnědá omáčka na zvěřinu

275 min.
Francie

Ingredience

    • 500mililitrůŽelatina
    • 750mililitrůHovězí vývar základní
    • 2lžičkyKoření Zvěřina
    • 150mililitrůVíno bílé
    • 3kusyTelecí nožičky
    • 30gramůJíška instantní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
939 kcal
Bílkoviny
183 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Cukr
360 mg
Vápník
80 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na omáčku budeme potřebovat masovou želatinu, takže si jí připravíme den předem. Dáme vařit telecí nebo vepřové nožičky spolu se zvěřinovým kořením. Nožičky se musí vařit aspoň čtyři hodiny. Vývar z nožiček po vychladnutí zhoustne na želatinu.
  • 2
    Do hrnce nalijeme hovězí vývar a půl litru želatiny z nožiček. Přivedeme k varu, čímž se želatina rozpustí. Do horké tekutiny vmícháme jíšku a tekutinu tím lehce zahustíme. Necháme vařit asi 15 minut. Část tekutiny se tím odpaří. Podle chuti dochutíme kořením na zvěřinu a přilijeme sladké kořeněné bílé víno. Promícháme a odstavíme z ohně.
  • 3
    Tato omáčka má mírně krémovou konzistenci. Máme-li omáčku příliš řídkou, necháme ještě trochu povařit, aby se tekutina odpařila. Výborné chutí dosáhneme tím, když do omáčky přimícháme 150 ml vypečené šťávy z masa, pro které je tato omáčka určena.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.