Hnědá omáčka na zvěřinu
275 min.
Ingredience
- 500mililitrůŽelatina
- 750mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžičkyKoření Zvěřina
- 150mililitrůVíno bílé
- 3kusyTelecí nožičky
- 30gramůJíška instantní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
939 kcal
Bílkoviny
183 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Cukr
360 mg
Vápník
80 mg
Postup přípravy
- 1Na omáčku budeme potřebovat masovou želatinu, takže si jí připravíme den předem. Dáme vařit telecí nebo vepřové nožičky spolu se zvěřinovým kořením. Nožičky se musí vařit aspoň čtyři hodiny. Vývar z nožiček po vychladnutí zhoustne na želatinu.
- 2Do hrnce nalijeme hovězí vývar a půl litru želatiny z nožiček. Přivedeme k varu, čímž se želatina rozpustí. Do horké tekutiny vmícháme jíšku a tekutinu tím lehce zahustíme. Necháme vařit asi 15 minut. Část tekutiny se tím odpaří. Podle chuti dochutíme kořením na zvěřinu a přilijeme sladké kořeněné bílé víno. Promícháme a odstavíme z ohně.
- 3Tato omáčka má mírně krémovou konzistenci. Máme-li omáčku příliš řídkou, necháme ještě trochu povařit, aby se tekutina odpařila. Výborné chutí dosáhneme tím, když do omáčky přimícháme 150 ml vypečené šťávy z masa, pro které je tato omáčka určena.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.