Hnědáčky
40 min.
Ingredience
- 350gramůČokoláda hořká
- 200gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 1lžičkaTresť vanilková
- 80gramůOřechy vlašské
- 0,25lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 4kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Ve vodní lázni, nebo v mikrovlné troubě, rozpustíme máslo s čokoládou. Odstavíme a necháme trochu vychladnout.
- 2V kuchyňském robotu ušleháme vejce do pěny, za stálého šlehání přidáme cukr. Šleháme asi 3 minuty, až vznikne lehká hmota. Potom přidáme vanilkovou esenci, rozpuštěnou čokoládu, mouku, prášek do pečiva, sekané ořechy a zpracujeme na hladké těsto.
- 3Plech na pečení vymažeme máslem, vlijeme těsto, dáme do předehřáté trouby na 175°C a pečeme 20-25 minut.
- 4Hotový koláč necháme trochu vychladnout, nakrájíme ho na malé obdélníčky, které ještě necháme chladnout. Přeneseme je na mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.