Holandské řízky z vepřového bůčku

30 min.

Ingredience

    • 700gramůVepřový bok
    • 200mililitrůMléko polotučné
    • 200gramůSýr Eidam cihla 30%
    • 1kusVejce slepičí
    • 10lžicStrouhanka
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 300mililitrůOlej rostlinný
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1377 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
141 g
Sacharidy
1 g
Cukr
89 mg
Vápník
315 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mletý vepřový bůček smícháme v míse s mlékem, vejcem a nastrouhaným sýrem. Směs osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme trochou strouhanky. Dobře promícháme.
  • 2
    Z připravené masové směsi tvarujeme ploché řízky, které obalíme ve zbylé strouhance.
  • 3
    Řízky smažíme po obou stranách na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.