Holandské řízky z vepřového bůčku
30 min.
Ingredience
- 700gramůVepřový bok
- 200mililitrůMléko polotučné
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1kusVejce slepičí
- 10lžicStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1377 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
141 g
Sacharidy
1 g
Cukr
89 mg
Vápník
315 mg
Postup přípravy
- 1Mletý vepřový bůček smícháme v míse s mlékem, vejcem a nastrouhaným sýrem. Směs osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme trochou strouhanky. Dobře promícháme.
- 2Z připravené masové směsi tvarujeme ploché řízky, které obalíme ve zbylé strouhance.
- 3Řízky smažíme po obou stranách na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.