Holoubata na chlebu

75 min.
Švýcarsko

Ingredience

    • 50gramůJátra kuřecí
    • 50gramůSardelové řezy
    • 2lžíceMartell cognac
    • 100gramůMáslo čerstvé
    • 8kusůHoloubata
    • 200mililitrůBujón houbový
    • 200mililitrůVíno červené
    • 16plátkůChléb toastový
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
884 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
43 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Holoubata rozpůlíme, okořeníme solí a pepřem a opečeme na másle. Zalijeme vínem a pod poklicí dusíme v troubě cca 25 minut.
  • 2
    Poté holoubata vyndáme, zhruba odkostíme a maso necháme v teple. Do šťávy vmícháme koňak, jemně nakrájenou pomerančovou kůru s prolisovanými sardelkami a játra z holoubat. Poté ještě asi 10 minut dusíme.
  • 3
    Půlky holoubat klademe na opečené plátky chleba a zalijeme trochou bujónu. Zbývající bujón podáváme v omáčníku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.