Holoubata na chlebu
75 min.
Ingredience
- 50gramůJátra kuřecí
- 50gramůSardelové řezy
- 2lžíceMartell cognac
- 100gramůMáslo čerstvé
- 8kusůHoloubata
- 200mililitrůBujón houbový
- 200mililitrůVíno červené
- 16plátkůChléb toastový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
884 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
43 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Holoubata rozpůlíme, okořeníme solí a pepřem a opečeme na másle. Zalijeme vínem a pod poklicí dusíme v troubě cca 25 minut.
- 2Poté holoubata vyndáme, zhruba odkostíme a maso necháme v teple. Do šťávy vmícháme koňak, jemně nakrájenou pomerančovou kůru s prolisovanými sardelkami a játra z holoubat. Poté ještě asi 10 minut dusíme.
- 3Půlky holoubat klademe na opečené plátky chleba a zalijeme trochou bujónu. Zbývající bujón podáváme v omáčníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.