Hongkongská směs s hovězím masem
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůHovězí maso zadní
- 4kusyRajčata
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 10gramůCukr třtinový
- 10gramůKoření pěti vůní
- 40mililitrůVoda pitná
- 20mililitrůSherry brandy
- 250gramůMrkev kořen
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 15gramůZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Zázvor a mrkev nakrájíme na tenké nudličky. Hovězí maso nakrájíme na stejně velké nudličky jako zeleninu. Rajčata nakrájíme na tenké plátky.
- 2Ve woku rozpálíme olej a vložíme hovězí nudličky, které smažíme za stálého míchání 3 minuty. Přidáme zázvor, mrkev, cibuli a nakonec rajčata. Smažíme další 3 minuty. Přidáme cukr, směs pěti koření, sojovou omáčku, cherry a vodu. Dochutíme dle vlastní chuti. Snížíme oheň a dovaříme cca 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.