Horácké pohoštění
85 min.
Ingredience
- 150gramůMouka polohrubá
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 125gramůMáslo
- 0,5lžíceSůl
- 30gramůDroždí
- 1lžíceCukr krupice
- 250mililitrůVoda pitná
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceKmín celý
- 300gramůBrambory vařené ve slupce
- 2lžíceTuk
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a droždí - necháme vzejít kvásek. Částečně vychladlé brambory oloupeme a jemně nastrouháme. V míse je promícháme s osolenou hrubou a polohrubou moukou, přidáme kvásek a vychladlé rozpuštěné máslo a vypracujeme hladké těsto.
- 2To necháme pod čistou utěrkou asi 45 minut kynout. Pak je na pomoučněném vále lehce promneme a rozdělíme na kousky velké asi jako malé jablíčko.
- 3Každý kousek rukama zploštíme na výšku cca 1,5 cm, pak je narovnáme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a ve středně horké troubě zvolna upečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.