Horácké pohoštění

85 min.
Česká republika

Ingredience

    • 150gramůMouka polohrubá
    • 150gramůMouka pšeničná hrubá
    • 125gramůMáslo
    • 0,5lžíceSůl
    • 30gramůDroždí
    • 1lžíceCukr krupice
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 1hrstMouka pšeničná hladká
    • 1kusVejce slepičí
    • 1lžíceKmín celý
    • 300gramůBrambory vařené ve slupce
    • 2lžíceTuk
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a droždí - necháme vzejít kvásek. Částečně vychladlé brambory oloupeme a jemně nastrouháme. V míse je promícháme s osolenou hrubou a polohrubou moukou, přidáme kvásek a vychladlé rozpuštěné máslo a vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    To necháme pod čistou utěrkou asi 45 minut kynout. Pak je na pomoučněném vále lehce promneme a rozdělíme na kousky velké asi jako malé jablíčko.
  • 3
    Každý kousek rukama zploštíme na výšku cca 1,5 cm, pak je narovnáme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a ve středně horké troubě zvolna upečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.