Hořící pálenka
10 min.
Ingredience
- 500mililitrůPassata (drcená rajčata)
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2špetkySůl mořská
- 2špetkyChilli koření mleté
- 12lžicGrappa
- 5lžicCukr krupice
- 3lžíceLimetková šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
98 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Hustou omáčku z pasírovaných rajčat, tzv. passatu, limetovou šťávu, nastrouhaný muškátový oříšek, mořskou sůl a mleté chilli ve džbánu dobře promícháme. Přidáme grappu neboli pálenku z vína a dáme na hodinu vychladit.
- 2Vychladíme si i šest koktejlových sklenek, nejlépe na martini, široké, kuželovité. Dále si připravíme dvě misky, do jedné nalijeme vodu a do druhé vsypeme krupicový cukr. Okraj skleničky namočíme ve vodě a pak otiskneme v cukru.
- 3Opatrně, abychom neporušili cukrový okraj, do skleniček nalijeme vychlazenou rajčatovou směs, ozdobíme plátkem limetky a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.