Hořící pálenka

10 min.
Itálie

Ingredience

    • 500mililitrůPassata (drcená rajčata)
    • 1špetkaMuškátový oříšek
    • 2špetkySůl mořská
    • 2špetkyChilli koření mleté
    • 12lžicGrappa
    • 5lžicCukr krupice
    • 3lžíceLimetková šťáva
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
98 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hustou omáčku z pasírovaných rajčat, tzv. passatu, limetovou šťávu, nastrouhaný muškátový oříšek, mořskou sůl a mleté chilli ve džbánu dobře promícháme. Přidáme grappu neboli pálenku z vína a dáme na hodinu vychladit.
  • 2
    Vychladíme si i šest koktejlových sklenek, nejlépe na martini, široké, kuželovité. Dále si připravíme dvě misky, do jedné nalijeme vodu a do druhé vsypeme krupicový cukr. Okraj skleničky namočíme ve vodě a pak otiskneme v cukru.
  • 3
    Opatrně, abychom neporušili cukrový okraj, do skleniček nalijeme vychlazenou rajčatovou směs, ozdobíme plátkem limetky a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.