Horká čokoláda s pálivými papričkämi
15 min.
Ingredience
- 300gramůČokoláda 70% kakao
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 1kusChilli paprička sušená
- 60mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSolamyl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
35 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V teflonové pánvičce roztopíme čokoládu, přibližně na 50 stupňů. Do kastrůlku vlijeme mléko, přidáme jednu malou sušenou chilli papričku a přivedeme k varu. Stáhneme ze sporáku, necháme zchladit na 50 stupňovou teplotu. Přes sítko, za stálého míchání, přiléváme mléko do čokolády.
- 2Ve vodě rozpustíme solamyl, vlijeme do čokolády a mícháme tak dlouho, až čokoláda zahoustne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.