Horká čokoláda s pálivými papričkämi

15 min.
Evropa

Ingredience

    • 300gramůČokoláda 70% kakao
    • 5decilitrůMléko plnotučné
    • 1kusChilli paprička sušená
    • 60mililitrůVoda pitná
    • 1lžičkaSolamyl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
35 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V teflonové pánvičce roztopíme čokoládu, přibližně na 50 stupňů. Do kastrůlku vlijeme mléko, přidáme jednu malou sušenou chilli papričku a přivedeme k varu. Stáhneme ze sporáku, necháme zchladit na 50 stupňovou teplotu. Přes sítko, za stálého míchání, přiléváme mléko do čokolády.
  • 2
    Ve vodě rozpustíme solamyl, vlijeme do čokolády a mícháme tak dlouho, až čokoláda zahoustne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.