Horká zázvorová čokoláda

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 500mililitrůMléko polotučné
    • 4lžičkyCukr krupice
    • 30mililitrůLikér zázvorový
    • 100gramůČokoláda hořká
  • Ozdobení
    • 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
27 g
Cukr
7 g
Vápník
169 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze smetany ušleháme šlehačku a odložíme ji stranou.
  • 2
    Mléko a čokoládu nalámanou na kousky vložíme do hrnce a zahříváme, aby se čokoláda rozpustila.
  • 3
    Přidáme cukr a zahřejeme pod bod varu.
  • 4
    Sundáme ze sporáku a přimícháme zázvorový likér.
  • 5
    Horkou čokoládu nalijeme do připravených hrnečků a zdobíme ušlehanou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.